cross-svg
cross-svg
remove-svg
plus-svg
remove-svg

Projektet DRIV

DRIV har som mål att inspirera, motivera och ge dig med rörelsenedsättning verktygen för ett aktivt och friskt liv. Välkommen att delta i våra kostnadsfria aktiviteter online!

DRIV är ett treårigt Arvsfondsprojekt. Målet är att inspirera, motivera och ge verktyg till ett aktivt och friskt liv. Välkommen att delta i våra kostnadsfria aktiviteter online!

Projektet består av tre huvudaktiviteter: Träning live och on demand på YouTube, en tio veckors hälsokurs och fristående föreläsningar med diskussioner. 

DRIV Live

Klicka på respektive bild och följ instruktionerna för att delta i träningen. 

DRIV Play

Här hittar du övningar som du kan göra på egen hand. Övningarna är framtagna av personer med gedigen erfarenhet av neurorehabilitering.

Vill du ha påminnelse om träningen?

Anmäla din epost och/eller mobilnummer, om du vill ha påminnelse om livesänd träning via mail eller sms.

DRIV Träningsbanken

Träningsbanken erbjuder genomtänka, beprövade övningar för dig med rörelsenedsättning. Övningarna är framtagna av personer med stor erfarenhet och professionell utbildning

DRIV på YouTube

Följ vad DRIV lägger ut på YouTube! Listan fylls på kontinuerligt. 

Workoutpasset sänds från Aleris Rehab Station. 

YouTube spellista
Vardagsträning
Styrketräning
Yoga med Masse & Ulla

Hälsokurs

Vill du lära dig mer om hur sunda levnadsvanor ger bättre förutsättningar för ett hälsosamt liv och därmed öka chansen att hålla dig frisk?

I den här onlinekursen för dig med ryggmärgsskada får du grundläggande kunskaper om att äta hälsosamt och varierat och hur fysisk aktivitet, stress och återhämtning påverkar knopp och kropp.

Kursen ger dig verktyg som du behöver för att hitta nya och bättre vanor. Under projektperioden är deltagandet gratis.

Föreläsningar

Driv arrangerar föreläsningar i syfte att ge inspiration och kunskap om hälsosamma levnadsvanor.

Föreläsningarna berör samtliga dimensioner av hälsa; det vill säga fysisk, psykisk, social och existentiell hälsa. Vi vill förmedla kunskap, men också stärka motivationen för hur en person med ryggmärgsskada på bästa sätt kan ta hand om sig.

Efter föreläsningarna följer samtal och diskussioner som ger möjlighet till gemenskap,  att byta erfarenheter och känna delaktighet i ett större sammanhang.

Projektets medarbetare

Undrar du också vilka som står bakom projektet? Här kan du läsa allt om gänget med DRIV!

Vill du veta mer?

Vänligen ta kontakt med projektledare och folkhälsovetare, Hanna Isaksson.