Eskadersegling

För första gången arrangeras en eskadersegling för personer som lever med ryggmärgsskada. Fem segelbåtar och en följebåt kommer ta sig från norra till södra Stockholms skärgård.

Ett samarbete

Stiftelsen Spinalis, Skota Hem, Stockholms Handikappades Seglingssällskap (SHSS) och stiftelsen Handicat startar nu ett gemensamt större projekt. Det syftar till att öppna upp Stockholms fantastiska ytterskärgård för personer i rullstol som aldrig haft möjlighet att uppleva detta unika landskap.

Vi söker seglingsvana ledare

Är du seglingsvan? Vill du ha ett sommarjobb som kommer att bli ett minne för livet?
Anmäl ditt intresse för att jobba på Spinalis första eskadersegling.

I början av juni ger sig fem segelbåtar och en följebåt av från norra skärgården med siktet inställt på Landsort. Tanken är att personer med ryggmärgsskada för första gången ska ha möjlighet att uppleva segling i det yttre havsbandet.

Det kommer att bli ett äventyr! Möjlighet finns att arbeta kortare eller längre period.

Segla med oss!

Ta chansen att vara med på ett äventyr

För första gången arrangeras en eskadersegling i skärgården för personer som lever med ryggmärgsskada. Fem segelbåtar och en följebåt kommer ta sig från norra till södra skärgården. Seglingen delas upp i etapper om 4 dagar med två övernattningar ombord och en på vandrarhem/hotell. Följebåten är utrustad med toalett. En fyradagars seglats kommer att kosta 2 500 kr inkl mat och logi.

Ett stort tack till fotografen Jeppe Wikström.