cross-svg
cross-svg
remove-svg
plus-svg
remove-svg

Segla högre

Seglen är halade, båtarna är åter förtöjda vid bryggan. Spinalis har för första gången arrangerat en eskadersegling för personer som lever med ryggmärgsskada. Det har varit ett fantastiskt äventyr som gett oss mersmak!

För första gången arrangeras en eskadersegling för personer som lever med ryggmärgsskada. Flera segelbåtar och ett par följebåtar kommer ta sig från Stockholms norra till södra skärgård.

En skärgård tillgänglig för alla!

Många personer med funktionsnedsättning har under åren haft möjlighet att prova på dagsseglatser inomskärs – endast några få har fått uppleva ytterskärgården. 

Genom att utveckla segling och skärgårdsliv vill vi med detta initiativ möjliggöra och inspirera till ett aktivt skärgårdsliv tillgängligt för alla. 

Båtarna

Ett flertal anpassade båtar kommer under några juniveckor segla från Arholma till Landsort i Stockholms ytterskärgård.

Varje båt bemannas med två-tre personer med ryggmärgsskada och flera seglingserfarna besättningsmän – många läkarstudenter.

En följebåt, utrustad med toalett och dusch, finns med och backar upp oss under hela seglatsen. Båtanpassningarna, följebåten och de seglingsvana ledarna möjliggör flerdagarsseglatser till platser målgruppen tidigare inte kunnat nå.

Omnämnande i press

Läs gärna en fin artikel från tidningen Skärgården när de kom på besök under årets seglats.

Ladda ned informationen som pdf

Årets eskadersegling kommer snart att kasta loss och bege sig ut mot äventyret i ytterskärgården. Ladda ned pdf:en och håll din dröm vid liv – kanske ses vi nästa år?!

Pressmaterial

På sidan Pressmaterial finns nedladdningsbara bilder samt logotyper.

För vem?

Gillar du att segla? Är du nyfiken på lite nya utmaningar för att nå nya horisonter?
Följ med och utforska Stockholms skärgård i tryggt sällskap av seglingsvana instruktörer med stor medicinsk kunskap. 

Vi tror att du har levt med din ryggmärgsskada några år och har bra koll på hur din kropp fungerar. Du behöver klara vissa förföyttningar själv, vara lite flexibel för olika inovativa lösningar – Tillsammans tar vi oss an äventyret!

Intresseanmälan LOVA 2024

Sommaren 2023 års eskadersegling är avslutad, men redan nu inkommer intresseanmälningar inför nästa säsong. Är du intresserad att delta?

Genom att mail oss ditt intresse godkänner du att vi sparar dina kontaktuppgifter för utskick i samband med nästa eskadersegling.

Din intresseanmälan är inte bindande.

Datum: 4-21 juni 2023 
Plats:
 Stockholms ytterskärgård
(Resans exakta sträckning kommer att bestämmas av vädret)
Kostnad per etapp:
2500 kr/person  (inkluderar mat och boende)

Seglingen delas upp i etapper om 4 dagar. Övernattningarna sker ombord förutom vid några tillfällen då vi kommer sova i land. 

Etapp 1: 4-7 juni
Etapp 2: 8-11 juni
Etapp 3: 13-16 juni
Etapp 4: 18-21 juni

Besättningsbyten sker på platser som kan nås med bil eller Vaxholmsbåt.
(Kostnader för dessa transporter kan tillkomma)

Vår seglats 2023

Eskaderseglingen startade söndagen den 3 juni på Gräddö, i Stockholms norra skärgård.

De fyra lägren hann med att besöka flera av de finaste ytterskärgårdarna som finns. Bland annat seglade vi till Norrpada, Rödlöga, Särö, Finnhamn, Stora och lilla Nassa, Björkskär, Sandhamn, Bullerö, Nämndö, Huvudskär, Utö, Nynäshamn och Landsort.

 

Tillsammans kan vi segla högre

Vi vill speciellt tacka stiftelsen Promobilia som möjliggjort LOVA – segla högre. Utan Er inkännande förståelse för värdet av eskaderseglingen hade ett 30-tal ryggmärgsskadade varit utan denna fantastiska upplevelse. Detta var bara början – snart kommer många fler få chansen!

Redan nu planerar vi för kommande års eskaderseglatser och söker löpande sponsorer. Under juni 2023 seglade vi i fyra båtar med två följebåtar. Det blev fyra underbara etapper. Vill ni veta mer? Kontakta oss så berättar vi mer!

Anmälan 2024

Din intresseanmälan är inte bindande.

Genom att fylla formuläret nedan godkänner du att vi sparar dina kontaktuppgifter för utskick i samband med nästa eskadersegling.

Ett samarbete

Eskadern genomförs i samarbete mellan Stiftelsen Spinalis, Skota Hem, Stockholms Handikappades Seglingssällskap (SHSS) och stiftelsen Handicat som starten på ett gemensamt större projekt. Målet är att öppna upp Stockholms fantastiska ytterskärgård för personer som tidigare aldrig haft möjlighet att uppleva detta unika landskap.

Vi söker seglingsvana ledare

Är du seglingsvan? Vill du ha ett sommarjobb som kommer att bli ett minne för livet?
Anmäl ditt intresse för att jobba på Spinalis första eskadersegling.

I början av juni ger sig fem segelbåtar och en följebåt av från norra skärgården med siktet inställt på Landsort. Tanken är att personer med ryggmärgsskada för första gången ska ha möjlighet att uppleva segling i det yttre havsbandet.

Det kommer att bli ett äventyr! Möjlighet finns att arbeta kortare eller längre period.

Segla med oss!

Ta chansen att vara med på ett äventyr

För första gången arrangeras en eskadersegling i skärgården för personer som lever med ryggmärgsskada. Fem segelbåtar och en följebåt kommer ta sig från norra till södra skärgården. Seglingen delas upp i etapper om 4 dagar med två övernattningar ombord och en på vandrarhem/hotell. Följebåten är utrustad med toalett. En fyradagars seglats kommer att kosta 2 500 kr inkl mat och logi.

Ett stort tack till fotografen Jeppe Wikström och och Erik G Svensson.