cross-svg
cross-svg
remove-svg
plus-svg
remove-svg

Villa Spinalis

Välkommen till Villa Spinalis, vackert beläget i Råsundas gamla villakvarter. Med samma starka engagemang som vi har för personer med ryggmärgsskada tar vi oss an denna villa för att bevara platsens kulturhistoriska värde. Vi ser fram emot ett hus med högt i tak som välkomnar alla, där samtalen kan föras fritt i en familjär miljö.

Hitta hit

Med endast 20 minuter från Stockholms centralstation är det goda kommunikationsvägar till vårt kvarter.

Besök SL (Stockholms lokaltrafik) för att planera din resa till oss. Villans närmsta tunnelbanestationer är Solna Centrum och Näckrosen.

VisitStockholm har samlat nyttig reseinformation, läs mer här

Villans adress

Stiftelsen Spinalis
Tottvägen 21
169 54 Solna

Teknik

Villan har trådlöst internetuppkoppling. På nedre våningen finns bord att samlas kring; ett framför den värmande brasan och ett i biblioteket.

I biblioteket är det möjligt att  presentera på stor skärm med HDMI-ingång och för dig som har Mac ges möjlighet till airplay.

Som övernattande gäst

Är ni inbjudna att sova över i villan?
Vi hoppas att ni kommer att trivas hos oss. Villan ligger i ett lugnt område där det finns goda möjligheter att parkera.

Känn dig som hemma! 
På ovanvåningen finns det 5 sängar uppdelade i 4 sovrum. Det finns 2 badrum. Vi tillhandahåller sängkläder samt handdukar.

Du är varmt välkommen att värma mat eller ta en kopp kaffe nere i köket.

Lämna huset som det var när du kom. 
— Vänligen ta av sängkläderna och lägg luftigt ovanpå sängen.

— Lämna använda handdukar på badkarskanten och oanvända på stolen bredvid sängen.

— Glöm inte att slänga soporna när du lämnar huset. Soptunna finns invid carporten.

Gamla Råsunda

Villaområdet växte fram under början av sekelskiftet 1900. Delar av bebyggelsen har kulturhistoriskt värde och är väl värt en kvarterspromenad. Bebyggelsen växte fram på initiativ av Ivar och Torsten Kreuger.

Fotograf: Per Pettersson, per@perzec.net

Det finns många caféer och restauranger i närområdet längs Råsundavägen

Ett litet stycke ned på Tottvägen hittar ni det lilla bageriet Du Bon Pain. En trevlig liten morgonpromenad ifall ni önskar nybakade frallorna till frukost.

Närmsta matbutik är ICA Nära FuruviksTyvärr är det trappsteg in till butiken. Mer välsorterade matbutiker hittar ni på nedre våningen i Mall of Scandinavia (MOS).

Ett av Sveriges största shoppingscenter, Mall of Scandinavia, ligger på promenadavstånd från villan.

I närområdet

Från Villa Spinalis är det inte långt till naturen eller ett besök i de centrala delarna av staden.

Parkområdena runt Brunnsviken är en del av Nationalstadsparken och populärt för både picknick, bad och rekreation. Här finns en vacker kuperad parkmiljö, en botanisk trädgård, kaféer, slott och flera kulturhistoriskt intressanta byggnader.

 

Läs mer på VisitStockholms webbplats.