Hälsa och Livsstil

Forskare världen över är eniga om att livsstilen påverkar hälsan. Att få hjälp med att “stärka det friska” är särskilt betydelsefullt för personer med kroniska tillstånd efter exempelvis neurologisk skada eller sjukdom. Stiftelsen Spinalis har under ett flertal år bedrivit ett utvecklingsarbete för att ta fram hälsofrämjande metoder och program. Dessa har vi samlat under namnet Spinalis Hälsonavigator med hälsoverktyg för såväl vårdgivare som personer med egen funktionsnedsättning.

    • Under Hälsopromotion kan du som arbetar inom neurorehabilitering ta del av kunskap och information om hälsopromotivt arbete.
    • Under Utbildningar finner du vårt utbud av utbildningar, föreläsningar och workshops inom området Hälsopromotion i neurorehabilitering.
    • Under Hälsotips finner du som har en ryggmärgsskada eller annan funktionsnedsättning, tips på hur du kan förbättra din livsstil och hälsa.
    • Under Livsstilsboken finner du information om en ny bok som riktar sig till personer med funktionsnedsättningar. Där hittar du också recept och träningsprogram att ladda ned, och hur du beställer boken.
    • Under Aktuellt ser du vilka föreläsningar som är på gång. Där kan ibland finnas föreläsningar som riktar sig mot vårdgivare men ibland också föreläsningar eller aktiviteter som riktar sig mot personer med egen funktionsnedsättning.

Spinalis Hälsonavigator har utvecklats med stöd från Allmänna arvsfonden i nära samarbete med Spinaliskliniken på Rehab Station Stockholm (RSS), RSS FoU, RG Aktiv Rehabilitering, Neuroförbundet och Personskadeförbundet RTP.

Nu finns en serie föreläsningar med temat ”Att leva med en ryggmärgsskada” publicerade på URplay.se

Anna-Carin Lagerström

Anna-Carin Lagerström

Leg Sjukgymnast/Fysioterapeut MSc, hälsopedagog och kostrådgivare