Spinalis i Namibia

I oktober 2013 invigdes Namibias första ryggmärgsskadeavdelning “Spinalis SCI Unit” på Windhoek Central Hospital. Ett svenskt team med en läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och rehabinstruktör finns på plats, för att under tre månader lära upp personalen på Windhoek Central Hospital. Projektet går ut på att starta landets första rehabiliteringsavdelning för personer med ryggmärgsskada och ge dem kunskapen för att kunna driva avdelningen själva.

Peller Vesterlund är rehabinstruktör och skriver så här:
“Det är helt fantastiskt att arbeta med det team vi har, Namibier och Svenskar. Engagerade, kompetenta, nyfikna, roliga och trevliga personer allihop. Att få möta både personalen på avdelningen och lära känna dem ordentligt och under en kort tid träffa patienterna och bokstavligt talat förändra deras liv.”

Det svenska teamet är positiva inför rehabiliteringsavdelningens framtid. Nu får namibier som drabbas av en ryggmärgsskada möjligheten till vård och rehabilitering. Allt för att förbättra situationen och underlätta livet för personer som lever med ryggmärgsskada i Namibia.

Följ den officiella bloggen spinalisnamibia.blogspot.se

Spinalisteamet i Namibia:
Katarzyna Trok, specialistläkare
Evelina Laasonen, sjukgymnast
Anna-Karin Gustavsson, arbetsterapeut
Malin Nordin, sjuksköterska
Pelle Vesterlund, rehabinstruktör
Niklas Larsson, assistansutbildare
Göran Lagerström, projektledare

 Göran Lagerström

Göran Lagerström

Hedersordförande, projektledare