cross-svg
cross-svg
remove-svg
plus-svg
remove-svg

Projektets medarbetare

Hanna Isaksson

Jag är folkhälsovetare med inriktning på hälsa för personer med funktionsnedsättning. Jag har lyssnat på och arbetat med personer med olika funktionsnedsättningar i nästan hela mitt yrkesliv, bl.a på en rehabklinik och på Parasport Sverige. Eftersom jag själv har en rörelsenedsättning vet jag hur svårt det kan vara att leva hälsosamt, med de livsvillkor som vi har. När jag var 31 år hade jag en nyfödd bebis, 15 kilos övervikt och en stressfraktur i foten. Alla mina strategier blev obrukbara och jag blev tvungen att tänka om. Där och då föddes mitt stora intresse för hälsa och livsstil. Som projektledare för DRIV vill jag använda både det som min utbildning gett mig och alla de erfarenheter som jag lärt mig av att lyssna på människor. Mitt stora intresse är hur människor bygger DRIV och motivation för att nå sin egna optimala hälsa.

Anna-Carin Lagerström

I mitt arbete som fysioterapeut, hälsopedagog och kostrådgivare inom neurologisk rehabilitering så har mitt fokus varit att hjälpa patienter att undvika oönskad viktuppgång och att hjälpa dem med övervikt att minska vikten. Det största skälet har egentligen inte varit hälsa, utan att hjälpa människor till maximal rörlighet och självständighet. Förbättrad hälsa har kommit på köpet!

Masse Bjerkefors

Efter att ha gått Idrottskonsulentutbildningen på Bosön i början av nittiotalet började jag jobba som instruktör i föreningen RG Aktiv Rehabiliterings(RG) tränings- och rehabiliteringsverksamhet på Bosön.

Genom åren har jag tränat många deltagare i olika träningsformer inom styrke-, kondition- och balansträning och efter att ha utbildat mig till yogalärare så jobbar jag även med det och andra träningsformer med fokus på att ge ökad kroppskännedom.

En stor del i mitt arbete är RGs friluftsverksamhet med kajakpaddling och skridskokälkåkning som jag varit med och utvecklat och är ansvarig för.

Just nu jobbar jag 50% i Driv projektet för att ge fler möjligheter till träning och hälsa online. Anledningen till att jag valde att börja jobba i projektet är att träning och hälsa online gör att många kan delta och att det funkar att vara med även om man bor i en mindre ort ute i landet där gruppträning på plats inte finns att tillgå. Onlineträningen är ett bra komplement till annan träning!

Ulla Löfqvist

Hej, jag sitter i rullstol på grund av paraplegi sedan 1973. Jag har tränat personer med ryggmärgsskador och liknande diagnoser i 30 år på RG Aktiv Rehab Bosön.

Träning ger styrka och förutsättningar för ett självständigare vardagsliv!

Christian Hedberg

Jag driver livsstils appen Faster Forward. Jag har efter min fall olycka 2006 tränat mycket själv men även startat upp olika aktiviteter bland annat rullstols innebandy i Falun, Parahockey i Hedemora men även en tidigare nationell satsning på parahocky SPHL (Svenska ParaHocky Ligan).

Helen Rönnegard

Jag heter Helen Rönnegard och arbetar som Rehabinstruktör på Aleris Rehab Station sedan 25 år tillbaka. Jag är benamputerad sedan tonåren, och har idrottat på elitnivå med både simning, rullstolsbasket och paracykel.

Efter min egen idrottskarriär har jag varit tränare för rullstolsbasket för tjejer och under många år som tränare för ett av Stockholms rullstolsrugbylag.

Under mina år på Rehab Station har jag lett många olika typer av träningar för personer med funktionsnedsättning. Just nu ligger Workout, Qigong och Yoga mig varmast om hjärtat.

Att träna tillsammans med andra med samma förutsättningar, med bra musik och härliga rörelser såsom vi gör på Workouten är ren glädje!

Träning och idrott ger gemenskap, främjar fysiskt och psykiskt välmående, och gör att kroppen håller bättre genom livet. Träningen är ännu viktigare för personer med rörelsebegränsningar, då kroppen slits hårdare.

Pierre Samuelsson

Jag heter Pierre Samuelsson. Dubbelamputerad efter en arbetsolycka på SJ 1993. Efter min skada pluggade jag ett år till Rehabinstruktör. Jag har jobbat som Rehabinstruktör för RG, ute på Bosön sedan 1995