cross-svg
cross-svg
remove-svg
plus-svg
remove-svg

Föreläsningar

Driv arrangerar föreläsningar i syfte att ge inspiration och kunskap om hälsosamma levnadsvanor.

Det här är föreläsningsserien ”En kvart om”. Här kombineras korta föreläsningar om aktuella, spännande — och ibland lite utmanande ämnen med gemytligt snack.

Konceptet är lika enkelt som det låter: En kvart om till exempel att komma igång med träning, hjärnhälsa eller hur man kan hantera sin viktbalans på bästa sätt.

Efter själva föreläsningen finns tid i ungefär 45 minuter att ställa frågor till föreläsaren och att diskutera med de andra deltagarna. Det finns också möjlighet att skicka in just din fråga till föreläsaren i förväg – kanske får just du svar? 

En kvart om...

Nytt år - Bästa tipsen för att skapa nya och bättre vanor

Män har generellt sett sämre hälsa än kvinnor, och män med rörelsenedsättning är inget undantag. Den här kvällen (som endast är till för män) fokuserar vi på samtalet kring män med funktionsnedsättning.

“Det finns en risk att du lagt över möjligheterna att kontrollera ditt liv på någon annan. Vad du känner påverkar dina tankar. Vad du tänker påverkar dina känslor. Utifrån detta reagerar du eller väljer att agera!” Detta säger kurator Johan Andersson, som är en av kvällens föreläsare

Obs! Den här kvällen är endast män välkomna!

När: 16 januari 
Tid: 19.00-20.00
Var:
Vi träffas både fysiskt i Spinalisköket och digitalt Klicka här för att delta i Zoom-mötet. Lösenordet är “hej”.

Föreläsare: Christian Hedberg & Hanna Isaksson. 
Nyårslöften är populära och så här års svämmar gymmen över av personer som vill komma igång med träning. Dessvärre har de flesta gett upp till mitten av februari. I den här föreläsningen får du veta hur du gör för att långsiktigt förändra ditt liv och dina vanor

Föreläsningen är avgiftsfri och ingen föranmälan krävs.

Axlar och axelproblematik

När: 5 februari
Tid: 12.00-13.00
Var: Klicka här för att delta i Zoom-mötet. Lösenordet är “hej”.

Föreläsare: Inka Löfvenmark. Inka är legitimerad fysioterapeut sedan 1993 och har arbetat kliniskt på Spinalis mottagningen inom ryggmärgsskaderehabilitering sedan år 2000. Sedan 2017 är Inka även anställd på Stiftelsen Spinalis som internationell koordinator och arbetar med att med att starta upp ryggmärgsskadevård i Botswana, Namibia och nu senast på ett sjukhus i Indien.

Föreläsningen är avgiftsfri och ingen föranmälan krävs.

Smärta och ryggmärgsskada

När: tisdag 23 april 
Tid: 12.00-13.00
Var: Klicka här för att delta i Zoom-mötet. Lösenordet är “hej”.

Föreläsare:
Cecilia Norrbrink. Cecilia är legitimerad fysioterapeut och lektor i rehabiliteringsmedicin som arbetar som adjunkt vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle på KI.

Föreläsningen är avgiftsfri och ingen föranmälan krävs.

Har du en fråga som du skulle vilja ha svar på, eller har du ett tips på ett ämne som du gärna skulle vilja att vi tar upp under våren?