cross-svg
cross-svg
remove-svg
plus-svg
remove-svg

Föreläsningar

Driv arrangerar föreläsningar i syfte att ge inspiration och kunskap om hälsosamma levnadsvanor.

Det här är föreläsningsserien ”En kvart om”. Här kombineras korta föreläsningar om aktuella, spännande — och ibland lite utmanande ämnen med gemytligt snack.

Konceptet är lika enkelt som det låter: En kvart om till exempel att komma igång med träning, hjärnhälsa eller hur man kan hantera sin viktbalans på bästa sätt.

Efter själva föreläsningen finns tid i ungefär 45 minuter att ställa frågor till föreläsaren och att diskutera med de andra deltagarna. Det finns också möjlighet att skicka in just din fråga till föreläsaren i förväg – kanske får just du svar? 

En kvart om...

Killkväll med Claes Hultling // INSTÄLLT //

Män har generellt sett sämre hälsa än kvinnor, och män med rörelsenedsättning är inget undantag. Den här kvällen (som endast är till för män) fokuserar vi på samtalet kring män med funktionsnedsättning.

“Det finns en risk att du lagt över möjligheterna att kontrollera ditt liv på någon annan. Vad du känner påverkar dina tankar. Vad du tänker påverkar dina känslor. Utifrån detta reagerar du eller väljer att agera!” Detta säger kurator Johan Andersson, som är en av kvällens föreläsare

Obs! Den här kvällen är endast män välkomna!

När: onsdagen 18 oktober 2023
Tid: 19.00-20.00
Var:
Klicka här för att delta i Zoom-mötet. Lösenordet är “hej”.

Föreläsare: Claes Hultling och Tero Leskinen. Claes Hultling är professor, läkare och samhällsdebattör. Tero Leskinen är medarbetare på mansjouren Stockholm. Tillsammans skapar de ett tillfälle för dig att få svar på alla dina frågor om män och ryggmärgsskador Föreläsningen är avgiftsfri och ingen föranmälan krävs.

Filosofiskt cafe – Acceptans och Revolt

När: torsdagen 16 november 2023
Tid: 19.00-20.00
Var: Klicka här för att delta i Zoom-mötet. Lösenordet är “hej”.

Föreläsare: Malin Sallstedt. Malin är fysioterapeut på Aleris Rehab Station Liljeholmen och certifierad filosofisk rådgivare. I det här filosofiska samtalet diskuterar vi tillsammans kring frågor som acceptans och revolt när man har en rörelsenedsättning

Föreläsningen är avgiftsfri och ingen föranmälan krävs.

Friluftsliv och äventyr i i rullstol - RG:s bästa tips!

När: torsdagen 30 november 2023
Tid: 19.00-20.00
Var: Klicka här för att delta i Zoom-mötet. Lösenordet är “hej”.

Föreläsare:
 Alex Wikner. Att vara rullstolsanvändare är inget hinder för ett aktivt friluftsliv och spännande äventyr. I den här föreläsningen berättar Alex om de bästa tipsen för en aktiv fritid och vad RG Aktiv rehabilitering har att erbjuda. Föreläsningen är avgiftsfri och ingen föranmälan krävs.

Har du en fråga som du skulle vilja ha svar på, eller har du ett tips på ett ämne som du gärna skulle vilja att vi tar upp under våren?