Aktuellt inom hälsa och livsstil

Anna-Carin Lagerström genomför utbildningar i ämnet Hälsopromotion i neurorehabilitering och håller inspirationsföreläsningar om att lyckas med livsstilsförändringar. Välkommen att anmäla dig till någon av vårens aktiviteter inom området hälsofrämjande arbetssätt i neurorehabilitering. Alla aktiviteter genomförs på Rehab Station Stockholm i Solna.

Hälsofrämjande arbetssätt/ Hälsosamtal 13-15 november
– Kom-igång kurs för dig som vill jobba hälsofrämjande med hälsosamtalet som verktyg

Hälsosamtalet som pedagogisk modell bygger på dialogens form där individens egna uppfattningar och målsättningar står i fokus. Den övergripande målsättningen är att hjälpa patienten att positivt påverka sina levnadsvanor, sin hälsa och välbefinnande och samtidigt minska risken för relaterade sekundära komplikationer. Att engagera sig och ta ett större eget ansvar innebär också att patienten stärker känslan av egenmakt.
Din roll som ”hälsocoach” är att vara bollplank, förmedla korrekt information och hjälpa patienten att göra en handlingsplan och utifrån givna förutsättningar sätta rimliga mål. Den här kursens särskilda inriktning är hälsosamma matvanor och överviktsprevention och behandling.

Ladda ned kursinformation-Hälsosamtalet 13-15 november

Intresseanmälan skickas till anna-carin@spinalis.se

Vi har begränsat antal platser på varje aktivitet, först till kvarn gäller. Har du frågor är du välkommen att kontakta Anna-Carin på anna-carin@spinalis.se eller telefon 0708-790484.

Mat, vikt och hälsa för dig med ryggmärgsskada

Den här broschyren hjälper dig till kunskap och medvetenhet om risken att utveckla övervikt och fetma, vilka åtgärder du själv kan göra för att inte bli för tung och om kostens allmänna betydelse för hälsa och välbefinnande.

En av grundstenarna för hälsa och välbe nnande är bra mat. Det gäller alla män- niskor. Faktum är att ohälsosamma matvanor toppar listan över riskfaktorer för våra vanligaste folksjukdomar: hjärt- och kärlsjukdom, typ 2-diabetes och vissa cancerformer.

Broschyren vänder sig till dig som har en ryggmärgsskada och ger svar på vanliga frågor som: Vilka kostrekommendationer är det som gäller? Hur ska man äta för att undvika onödiga extrakilon? Hur ska man göra om man vill gå ned i vikt?

Ladda hem broschyren gratis som pdf här:
Mat, vikt och hälsa för dig med ryggmärgsskada

livsstilsbokenLivsstilsboken

Livsstilsboken – vägen till ett friskare och lättare liv för dig med rörelsehinder.

Boken är späckad med teori, program och praktiska tips om: mat och vikt, motion och träning, tanketräning, meditation, mindfulness och motivation. Det du behöver veta för att lyckas med en livsstilsförändring. Boken har tillkommit i det av Allmänna arvsfonden finansierade projektet Livskompetens – att åldras med funktionshinder och har skrivits av Anna-Carin Lagerström och Kerstin Wahman. Produktionsstöd har erhållits från bl.a. Humana Assistans AB.

Pris: 200 kr (+ frakt och exp.avg.)
Boken finns att ladda ned gratis som pdf här: Livsstilsboken
och kan köpas som e-bok (för cirka 17 kr) på Bokus och Adlibris.

bild omslagDen engelska versionen/ The English version

I år lanserade vi den engelska översättningen av Livsstilsboken som heter ”The art of healthy living with physical impairments”. Nu finns boken även i e-boksformat! Den kan laddas ned gratis som pdf och man kan köpa den som dynamisk e-bok hos internetbokhandlarna (se nedan).

”This book The Art of Healthy Living with Physical Impairments is a lifestyle guide. The information and tips provided are intended to inspire and motivate toward implementing healthy lifestyle habits. They are not intended to offer medical diagnosis or advice, or substitute medical or other professional health care treatment.”

Price: SEK 200 (+ shipping fee).
The book is also available for free of charge as a pdf here:
The art of healthy living with physical impairments
and as a E-book (for aprox. SEK 17) at the online book shops Bokus and Adlibris.

Anna-Carin Lagerström

Anna-Carin Lagerström

Leg Sjukgymnast/Fysioterapeut MSc, hälsopedagog och kostrådgivare